26 Şubat 2014 Çarşamba

Para Avcısı (The Wolf of Wall Street - 2013)


Yönetmen: Martin Scorcese
Senaryo: Terence Winter
Yapım: ABD, İngiltere
Tür: Macera, Suç
Süre: 180 dakika
IMDb Puanı: 8.5
Oyuncular: Leonardo DiCaprio,  Matthew McConaughey,  Jonah Hill,  Jean Dujardin, Ethan Suplee
Oscar Adaylıkları: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo

Şunun şurasında Oscar Ödül Töreni'ne ne kaldı? Başta En İyi Film kategorisindeki filmler olmak üzere, adaylık alan filmler hakkındaki eleştiri yazılarımın ilkiyle başlıyorum: "The Wolf of Wall Street".

Film hakkında söyleyebileceğim ilk şey: çok uzun. Nedense hiç filmin süresine bakmak aklıma gelmemişti. Hatta ilerleyen günlerde izlemeyi düşündüğüm filme son andaki karar değişikliyle girdim.

Leonardo DiCaprio'nun muhteşem performansıyla birlikte bu sene 5 Dalda Oscar adaylığı bulunuyor Para Avcısı'nın. Zaten DiCaprio bu filmle de Oscar'ı alamazsa, başka hangi filmle alır bilemeyeceğim. Yeteneğini tartışmaya gerek yok herhalde, bu filmde de yine muazzam bir oyunculuk sergilemiş. Ha tabii biraz da yaşlanmış...

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen filmin konusu ise kısaca şöyle:

Jordan Belfort adlı adamın kısa süre içerisinde milyoner oluşunu, kazandığı paraları çarçur edişini ve yine kısa süre içerisinde tekrar dibe vuruşu anlatılıyor. Filmin temposunun hızlı oluşu, üç saatin erimesinde önemli rol oynuyor. İzlerken hiç sıkılmadım, üstelik çok sıkı rakipleri olmasına rağmen, En İyi Film Oscar'ını kucaklarsa eğer hiç de şaşırmam. Çok çetin geçecek bu sene Oscar Ödülleri, çok.

The Walking Dead dizisinden tanıdğımız Jon Bernthal'in Brad rolüyle karşımıza çıktığı filmde, Jonah Hill ve Margot Robbie gibi oyuncular da filmin gücüne güç katmış durumda. Matthew McConaughey ise kısa bir rolle merhaba diyor sevenlerine.

Filmin orjinal adı The Wolf of Wall Street, ülkemizde ise Para Avcısı adı ile beyazperdede. Gidin ve bir Martin Scorsese filmi olan Para Avcısı'nı yerinde izleyin. Fakat filmin on sekiz yaş ve üzeri olduğunu ve bolca uygunsuz sahne barındırdığını belirtmeliyim. Bu yüzden sinemaya birlikte gideceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz.

Çok beğendim ben filmi. Umarım Leo bu sefer şanssızlığını kırar ve o Oscar heykelciğini evine taşır. Sonuna kadar hak ediyor çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder