2 Mart 2014 Pazar

Karlar Ülkesi (Frozen - 2013)


Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee
Senaryo: Jennifer Lee, Chris Buck, Hans Christian Andersen
Yapım: ABD
Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera, Müzikal
Süre: 100 dakika
IMDb Puanı: 8.0
Seslendirenler: Kristen Bell, Josh Gad, Jonathan Groff, Idina Menzel, Ciaran Hinds
Oscar Adaylıkları: En İyi Animasyon, En İyi Şarkı

Sinemada üç boyutlu izleme fırsatım olmadı, eski usül izledim bu animasyonu.

Oscar'ın bu sene En İyi Animasyon kategorisinin favorisi Frozen, bunun yanı sıra En İyi Şarkı Ödülü'nde de "Let It Go" ile şansı bir hayli yüksek. Geceden iki ödülle dönebilir bu Disney yapımı, ki bence öyle de olacak.

Hoş bir animasyondu, keyifle izledim. Güçlü bir atmosfer oluşturulmuş ve buna eğlenceli karakterleri de dahil ettiğimizde son derece kaliteli bir yapım diyebiliyoruz Frozen için.

Ama bence senaryo çok zayıftı. Klasik kraliçe masallarına herhangi bir yenilik getirmeden mutlu sonla biten animasyonlar arasında kendine yer buluyor. Yine de bu, yılın en iyi animasyonlarından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Elsa, Anna, Kristoff, Olaf, Sven gibi izlemesi çok keyifli karakterler yaratılmış. Özellikle espri yükünü sırtlayan Olaf'a ayrıca değinmek gerek. Unutulmaz Disney karakterleri arasına rahatlıkla girdiğini düşünüyorum kendisinin.

Gizemli güçleri olan Kraliçe Elsa, onun saf kalpli kardeşi Anna ve karlar altındaki bir ülke. Anna ve Kristoff, Elsa'yı bulup krallığı tekrar eski haline getirebilecekler midir? Zorlu bir görev onları beklemektedir.

Alışılmışın dışında, şarkılarla dolu bir animasyon Karlar Ülkesi, bu yüzden altyazılı izlemek daha ekili olacaktır. Şarkılar müzikal bir hava katmış ve bu sayede de çok dinamik bir animasyon çıkmış ortaya.

Güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder