27 Ağustos 2014 Çarşamba

Emmy Ödülleri 66. Kez Sahiplerini Buldu

Dün gece Los Angeles'taki Nokia Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle birlikte Emmy Ödülleri 66. kez sahiplerini buldu. Törenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Seth Meyers yaptı.

Hiç kuşkusuz törene damga vuran olay Bryan Cranston'ın, Julia Louis Dreyfus'a tebrik öpücüğü oldu.

Törende birbirinden ilginç anlar yaşandı ve özellikle bazı kategorilerde sürprizler gerçekleşti. Breaking Bad'in veda gecesi olması sebebiyle, ödüllerin büyük bir çoğunu kucaklamasını şahsen normal buluyorum. Emmy son kez saygı duruşunda bulundu böylece ve dizinin şanına yaraşır bir gece oldu. Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn ödülü kucaklayan isimler oldu. Cranston sahneye çıkarken tüm salon ayakta alkışladı ve ödülü alırken utandığını, asıl hak edenin Matthew olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra En İyi Senaryo Ödülü de IMDb'de 10 tam puan alan Ozymandias bölümüne gitti. Son olarak En İyi Drama Dizisi yine, yeniden Breaking Bad seçildi.

Kişisel kanaatimce 2014'ün ve televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri olan True Detective, büyük ödüllerde kelimenin tam anlamıyla çuvalladı. Bunun da en büyük sebebi kesinlikle HBO'dur. Breaking Bad gibi bir gerçeği görmezden gelen HBO, True Detective'i mini dizi dalında değil de, Drama dalında aday gösterince, hüsrana uğramaları kaçınılmaz oldu. Breaking Bad'in enfes son sezonu ile True Detective'i bir tutmak saçmalığın daniskası olurdu ve oldu da. HBO çok büyük bir kumar oynadı ve kaybetti. Çok da yazık oldu. Matthew McConaughey ve Woody Harrelson gibi oyuncuların bu enfes dizi ile birer Emmy almaları şahane olurdu. Büyük bir şansı yitirmiş oldular böylelikle. Mini dizi dalında aday gösterilselerdi, işte o zaman hak ettikleri ödülleri alırlardı. Gecenin en büyük hayal kırıklığı idi bu bence. HBO hata yaptı.

Peter Dinklage'in bu sezonki efsane performansı da bir ödülü hak ediyordu lakin o kategoride ipi göğüsleyen kişi Aaron Paul oldu. Dinklage ilerleyen yıllarda elbet alacaktır yine, buna eminim.

Bu sezonun flaş dizilerinden Fargo ise geceden 2 ödülle ayrıldı ve bu sene True Detective'le birlikte en iyilerden biri olduğunu kanıtladı. Fakat Bily Bob Thornton ve Tom Hanks'in oğlu Colin Hanks'in de ödül almasını isterdim. Böyle muazzam performanslar ödülsüz kaldı.

Sherlock ise toplamda 3 ödülün sahibi oldu. Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın birlikte ödül almaları güzel olsa da, ikisinin de törene gelmemiş olması üzücüydü.

En sevindiğim ödüllerden birisi de hiç kuşkusuz American Horror Story'deki oyunculuğu ile Jessica Lange. Aslında her ne kadar "Asylum" sezonu ile ödülü hak etse de, Coven'daki performansı da küçümsenemeyecek kadar iddialıydı.

House of Cards da gene eli boş dönenler arasındaydı. Kevin Spacey gibi bir adamın ödül alamıyor olması Amerika'daki oyunculuk sınırının ne kadar yükseklerde olduğunu gösterir kesinlikle.

Komedi kategorisinde ise En İyi Dizi Ödülü Modern Family'e gitti. Jim Persons ise 7.kez aday olduğu Emmy'nin 4.kez sahibi oldu.

Son olarak Hell on Wheels ve Hannibal gibi dizilerin yıllardır hakkının yendiğini belirtmek isterim. Sanırım Emmy jürisi bu iki diziyi izlemiyor. Bu durumun başka türlü bir açıklaması olamaz çünkü.

Ve işte kazananlar listesinin tümü:

Drama Dalında En İyi Dizi: Breaking Bad

Drama Dalında En İyi Senaryo:  Moira Walley-Beckett, Breaking Bad

Drama Dalında En İyi Yönetmenlik: Cary Fukunaga, True Detective

Drama Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Aaron Paul, Breaking Bad

Drama Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn, Breaking Bad

Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Julianna Margulies, The Good Wife

Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston, Breaking Bad

Komedi Dalında En İyi Dizi: Modern Family

Komedi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ty Burrell, Modern Family

Komedi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney, Mom

Komedi Dalında En İyi Senaryo: Louis C.K., Louie

Komedi Dalında En İyi Yönetmenlik: Gail Mancuso, Modern Family

Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Jim Parsons, The Big Bang Theory

Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus, Veep

En İyi Reality Şov/Yarışma Dalında: The Amazing Race

En İyi Tv Filmi Dalında: The Normal Heart

En İyi Mini Dizi Dalında: Fargo

Mini Dizi Tv Filmi Dalında En İyi Senaryo: Steven Moffat, Sherlock: His Last Vow

Mini Dizi Tv Filmi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kathy Bates, American Horror Story: Coven

Mini Dizi Tv Filmi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Martin Freeman, Sherlock

Mini Dizi Tv Filmi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Benedict Cumberbatch, Sherlock

Mini Dizi Tv Filmi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange, American Horror Story Coven

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder